fruhed

Jag bakar, fotar och drömmer om Italien

Kanske det godaste jag vet!

Allmänt, Ätbart choklad, chokladsås, cupcakes, dekorera, hallon, kladdkaka, marshmallows, nötter, panduro, vispgrädde Permalink0
Kladdkaka, det funkar alltid. Efterätt eller lyxfika, kladdkakan är uppskattat vid alla tillfällen och något som faller alla åldrar i smaken.
 
Recept kladdkaka
 
100g smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
3 msk kakao
 
Smält smöret i in större kastrull. Ta kastrullen från värmen och vispa ned sockret och ägget. Tillsätt de övriga ingredienserna och vispa till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad form med avtagbara kanter (24cm) eller som jag gjort på bilderna ovan, använd lite större bullformar med lägre kanter. Grädda på 175°C i 16-20 minuter. Ju mindre gräddad ju mer kladdig kaka. Låt svalna och servera med vispad grädde och/eller glass. I detta fall har du möjlighet att ta i med godsakerna. Jag har på mina kakor (bilder ovan) vispgrädde, pudrad kakao, nötter, chokladsås, mini marshmallows, hallon och physalis.
Till top