Kanske det godaste jag vet!
Kladdkaka, det funkar alltid. Efterätt eller lyxfika, kladdkakan är uppskattat vid alla tillfällen och något som faller alla åldrar i smaken.

Recept kladdkaka
100g smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
3 msk kakao
Smält smöret i in större kastrull. Ta kastrullen från värmen och vispa ned sockret och ägget. Tillsätt de övriga ingredienserna och vispa till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad form med avtagbara kanter (24cm) eller som jag gjort på bilderna ovan, använd lite större bullformar med lägre kanter. Grädda på 175°C i 16-20 minuter. Ju mindre gräddad ju mer kladdig kaka. Låt svalna och servera med vispad grädde och/eller glass. I detta fall har du möjlighet att ta i med godsakerna. Jag har på mina kakor (bilder ovan) vispgrädde, pudrad kakao, nötter, chokladsås, mini marshmallows, hallon och physalis.