Kalljästa bullar
Denna form av bullar som jag tycker det är lättare att baka innehåller mer smör och blir himmelskt goda!
Har gjort dessa med Nutella fyllning och med den mer klassiska fyllningen vanilj.


Recept kalljästa bullar
25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumstempererat smör
1 msk socker
ca 6 dl vetemjöl
25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumstempererat smör
1 msk socker
ca 6 dl vetemjöl
Fyllning Vanilj
75 g smör rumstempererat
1,5 msk socker
1,5 tsk vaniljsocker
75 g smör rumstempererat
1,5 msk socker
1,5 tsk vaniljsocker
En burk nutella om man gillar det.
Rör ut gästen i den kalla mjölken.
Tillsätt övriga ingredienser och knåda degen jämn och slät.
Kavla degen till en fyrkant ca 40x40cm. Gör sedan små fyrkanter ca 8x8 cm.
Lägg en klick Nutella eller vaniljfyllning i varje fyrkant.
Vik in kanterna och tryck till ordentligt med ett finger så kanterna fäster ordentligt.
Lägg bullarna i i bullformar och låt dem jäsa på plåt i 2 tim i rumstemperatur.
Tillsätt övriga ingredienser och knåda degen jämn och slät.
Kavla degen till en fyrkant ca 40x40cm. Gör sedan små fyrkanter ca 8x8 cm.
Lägg en klick Nutella eller vaniljfyllning i varje fyrkant.
Vik in kanterna och tryck till ordentligt med ett finger så kanterna fäster ordentligt.
Lägg bullarna i i bullformar och låt dem jäsa på plåt i 2 tim i rumstemperatur.
Pensla med ägg.
Grädda i 250°C i ca 7 min.
Grädda i 250°C i ca 7 min.
Dessa går även att göra som gifflar
Dela då degen i tre delar och skär till den så du får 8 trekanter.
Lägg en klick fyllning där biten är som bredast och rulla ihop från breda sidan till den smala.
Lägg på plåt täckt med bakplåtspapper.