Paj för två
Paj är gott och lätt att förbereda dagen innan.
Har i lemoncurd med lite vanilj för en rundare smak, grädde med vanljsocker och så en massa bär.

Pajskal
3,5 dl mjöl
4 msk florsocker
en äggula
+ ev kallt vatten
Blanda mjöl och florsocker och tillsätt smöret och äggulan och blanda till en deg. Om degen känns smulig, tillsätt vatten tills degen käns smidig.
Låt vila i kylskop minst 30 min.
Tryck ut degen i formarna. (Jag har använt små springformar på 10cm) Degen räcker till 4 st. Grädda på 200°C i tio minuter. Ta ut pajskalen och pensla dem med uppvispat ägg. Sätt sedan in dem i ugnen igen i 5 min.
Lemoncurd med vanilj
Saften från 2 citroner
1,5 dl socker
3 ägg
50g smör
0,5 tsk vaniljsocker
Vispa ihop citronsaft, socker och ägg. Värm på spisen tills krämen tjocknat. Rör ner smör och vaniljsocker. Häll upp i en väl rengjord burk och låt svalna i kylskåp.
Fyll botten av pajskalen med lenoncurd och dekorera sendan med en rejäl portion lättvispadgrädde med vaniljsocker och bär.