Delikata chokladboll
Den klassiska chokladbollen som trots att jag inte är så gammal hette "negerboll" när jag bakade den som liten är försvinnande god och väldigt lätt att göra. Jag lät min lilla Arne vara med för första gången, kanske något tidigt då han bara är 2år men han klarde av att rulla dem i kokos och smaka av.
Gjorde en lite lyxigare variant som förutom de klassiska ingredienserna innehåller smält choklad och en skvätt grädde. Receptet hittar du längre ner.


Chokladboll Lyx
3 dl havregryn
1 dl socker
2,5 msk kakao
1 msk vaniljsocker
100 g smör
3 msk kaffe
50 choklad
1 dl socker
2,5 msk kakao
1 msk vaniljsocker
100 g smör
3 msk kaffe
50 choklad
!,5 msk grädde
Pärlsocker eller kokos
Pärlsocker eller kokos
Smält chokladen i vattenbad.
Blanda samman all övriga ingredienser.
Tillsätt chokladen och blanda väl.
Jag brukar öra lite med stavmixer i havregrynet för att degen ska bli lite smidigre. Men det är ju en smaksak.
Rulla bollarna i kokos eller pärlsocker.
På bilderna ser du några idéer på hur de kan serveras. På pinne som en cakepop, i muffinsform, doppad i choklad eller kanske som flera små bollar i muffinsform. Det går att variera i det oändliga.