Annorlunda kärleksmums!
Kärleksmums har verkligen blivit en riktig klassiker men jag ville denna gång göra en lite twist. Jag köpte precis en plåt med 6 st minisockerkaksformar på Lagerhaus, därmed blev mina kärleksmums först ut att testa en ny form.

Recept:
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
150 gram smält smör
3 dl socker
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
150 gram smält smör
Smält smöret och ställ att svalna
Vispa ägg och socker.
Blanda ihop alla torra ingredienser och vänd ner det i äggsmeten.
Blanda försiktigt ner de smöret och mjölken.
Häll i muffinsformar och grädda i 175 grader i 15-20 minuter.
Blanda ihop alla torra ingredienser och vänd ner det i äggsmeten.
Blanda försiktigt ner de smöret och mjölken.
Häll i muffinsformar och grädda i 175 grader i 15-20 minuter.
Glasyr (Leila Lindholm)
2 dl vispgrädde
2 msk epresso
200g choklad 70% kakao
Kokos
Koka upp grädden och espresso. Finhacka chokladen och tillsätt den under omrörning. Låt svalna något.
Om den skulle skära sig kan du hälla i en skvätt mjölk och fortsätta röra.
Om den skulle skära sig kan du hälla i en skvätt mjölk och fortsätta röra.
Doppa de gräddade små kärleksmumsen i glasyren och strö över kokos!