Whoopie!
Denna underbara skapelse. Mjuk kaka med en fyllning lätt som ett moln, smaken får mig att tänka på sandwichglass som är precis rätt temperatur.

Recept ca 20st dubbla
100 g smör, rumsvarmt
1 1/4 dl socker
1 ägg
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl kakao
1/2 tsk vaniljpulver
1 tsk salt
1 1/2 dl mjölk
1 1/4 dl socker
1 ägg
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl kakao
1/2 tsk vaniljpulver
1 tsk salt
1 1/2 dl mjölk
Nu är det viktigt att ta det lite lugnt med vispandet, blir det för mycket av den vara blir de platta och inte alls lika goda.
Vispa smör och socker till en fluffig kräm. Tillsätt ägget och rör om till det är väl blandat. Rör ner alla torrvaror och rör om. Avsluta med att hälla i mjölken och rör om försiktigt tills allt är blandat.
Häll i smeten i en spritspåse och spritsa ut på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda kakorna på 175 grader i nedre delen av ugnen i 8-10 min. De ska vara fluffiga och ska inte få färg.
Tror receptet kommer från Sockerrus.se från början
Fyllning:
225 gram smör
ca 3,5 dl florsocker
1 1/2 tsk vaniljextrakt/arom
1 burk marshmallow fluff (finns att köpa på tex ICA Maxi
Vispa samman smör och florsocker. Vispa ganska länge för att få lite mindre smörsmak. TIllsätt resterande ingredienser och vispa tills fyllningen känns len och slät.
Spritsa lagom mängd på hälften av dina kakor och lägg på locket. Jag tycker de är godast om de får stå till dagen efter men kan även serveras direkt.
Lycka till!