Ny fyllning med äpple och kanel!
Ett av det godaste jag vet är är äpple stekt med smör, socker, kanel och lite vaniljsocker. Testade till fredagsfikat att fylla vanliga vaniljcupcakes med detta, supergott!
Den randiga formen kommer från miss Etoile som bla finns att köpa på Cervera. Recept längre ner!


Recept:
Vaniljmuffins
ca 20-24 st normalstora muffins eller ca 60 st små
4,5 dl vetemjöl
3 dl socker
2 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 dl mjölk
100g smör gärna rumstempererat
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
Blanda mjöl, socker, bakpulver, smör och hälften av mjälken i en bunke och vispa/rör till en slät smet. Vispa samman ägg, vaniljsocker och resten av mjölken och blanda ned i smeten. Vispa tills du har en slät smet.
Häll i muffinsformar, fyll till max 2/3 av formen. Grädda sedan i mitten 175°C i 20-25 min
Tror receptet från början kommer från www.sokerrus.se
Fyllning
4 st äpplen
2 dl socker
3 msk kanel (eller efter tycke och smak)
2 tsk vaniljsocker
50g smör
Hacka äpplerna fint. Smält smöret i tekpannan och läggi äpplerna, sockret, vaniljsockret och kanelen. Låt puttra tills äppelbitarna är mjuka. Såsen ska nästa vara lite kalamellierad. Ta av från plattan och fyll dina cupcakes.
Topppade med min favorit frosting av maräng. Receptet hittar du här.
Marängen är färjad med röd hushållsfärg.
Lycka till!