fruhed

Jag bakar, fotar och drömmer om Italien

Hallonkola + saltlakrits = sant

Ätbart hallonkola, kola, saltlakrits Permalink0
Kanske känns som en självklar kombo men så sjukt gott!
Recept längre ner!
Recept ca 50 st normalstora kolor
 
2 dl frysta hallon
2,5 dl vispgrädde¨
2,5 dl strösocker
1 msk sirap
10-12 karameller turkisk peppar, krossade
 
Tina hallonen och sila bord kärnorna.
koka upp hallon grädde socker och sirap. Låt sedansjuda på låg värme tills smeten är 122 grader. Använd termometer eller gör det klassiska kulprovet.
Häll upp kolasmeten på en plåt med bakplåtspapper och låt svalna.
Skär lagom stora bitar och linda in i cellofan eller annat omslagspapper. Jag testade även att göra klubbor vilket funkade bra. Använd valfri pinne och rulla en boll av kolan, det är något speciellt med godsaker på pinne :-)
 
Lycka till!
Till top